Spanje

Viva Espana! Spanje is onder Nederlandse toeristen een enorm populaire bestemming voor de zomervakantie. Dit land in het zuiden van Europa is enorm veelzijdig, en heeft iedere vakantieganger wel iets te bieden. Of je nu van kamperen houdt, een vakantie vol zon, zee en strand of een actieve vakantie in een uitdagende omgeving? Spanje heeft het je te bieden! Dankzij het aangename klimaat in Spanje zijn de zomermaanden ideaal om dit land te bezoeken. In verschillende delen van het land is een temperatuur tussen de 30 en 35 graden in de zomer geen uitzondering. Het is niet voor niets dat vele reisaanbieders volop mogelijkheden bieden voor een zomervakantie naar Spanje.

Prachtige eilanden

Spanje is een prachtig land met verschillende mooie regio’s. De ene plek is nog mooier dan de andere. Toch heeft Spanje meer te bieden dan alleen de prachtige bestemmingen op het vasteland. Het land kent ook verschillende eilanden waar vakantie vieren een hele leuke bezigheid is. De eilanden aan de oostkust van Spanje zijn Mallorca en Ibiza. Deze twee eilanden liggen in de Middellandse zee en worden elk jaar door veel toeristen bezocht. De eilanden zijn zeer divers. Je kunt er rondstruinen in de prachtige, authentieke badplaatsen, je kunt met een huurauto het eiland op een hele leuke manier verkennen of je gaat heerlijk van een van de mooie stranden genieten. En dat alles op slechts twee uurtjes vliegen vanuit Nederland.

Andere populaire eilanden in Spanje zijn de Canarische eilanden. Deze eilandengroep ligt wat verder van het vasteland af, maar eilanden zoals Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura behoren ook tot Spanje. Daarnaast is het een groot voordeel van deze eilanden is dat het hier twaalf maanden per jaar erg aangenaam weer is. Op deze eilanden kun je daarom het hele jaar door fijn vakantie vieren.

Populaire regio’s

Spanje is een groot land, en er zijn dan ook verschillende regio’s die erg populair zijn. In het noorden vind je bijvoorbeeld de Costa Brava. Een kuststreek vanaf de grens met Frankrijk tot iets boven Barcelona. De ene na de andere badplaats kom je hier tegen, waar je als toerist de mogelijkheid hebt om te kiezen uit vele mooie hotels en resorts. Wat verder naar beneden kom je via de Costa del Sol uit in de mooie regio Andalusië. Dit zijn echter maar een paar voorbeelden van al het moois dat Spanje tegenwoordig te bieden heeft. Kijk goed naar alle mogelijkheden en kies de bestemming die bij jou past.

Leuke accommodaties in Spanje