Griekenland

Griekenland is een land in het zuidoosten van Europa en geldt al jaren als een van de meest bezochte landen voor een zomervakantie. Het land heeft eigenlijk alles te bieden wat je maar zoekt in een zomervakantie. Een aangenaam klimaat, gastvrije mensen, prachtige eilanden en zeer aangename stranden. Alles is in Griekenland aanwezig voor een fijne zomervakantie. Door het heerlijke Middellandse zee klimaat is Griekenland voor zonaanbidders een heerlijke bestemming. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur op de meeste eilanden rond de 30 graden. Griekenland kent meer dan honderd verschillende eilanden, waarvan er een aantal erg geliefd zijn onder toeristen. Dus wil jij tijdens de zomervakantie genieten van een heerlijke vakantie, kijk dan eens bij het aanbod in Griekenland.

Populaire eilanden

Er zijn te veel Griekse eilanden om op te noemen waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Toch willen we er een aantal met je doornemen. Kreta is een perfect voorbeeld. Het grooste eiland van Griekenland heeft kilometers lange kustlijn met verschillende leuke badplaatsen. In deze plaatsen is ruim voldoende aanbod aan resorts en hotels, waar jij tijdens je zomervakantie kunt verblijven. Het eiland is niet alleen heel fijn, het is ook adembenemend mooi. Dit geldt ook voor de iets kleinere eilanden als Rhodos en Kos. Allebei deze eilanden hebben een aantal steden waar veel toeristen op af komen, maar kennen ook een hele rustige en gemoedellijke kant. Wil je op en top genieten van deze eilanden, dan is het aan te raden om een auto te huren. Zo kom je tijdens jouw zomervakantie op de mooiste plekjes van het eiland.

Eilandhoppen

Een andere leuke manier van Griekenland ontdekken is eilandhoppen. Tijdens deze populaire manier van reizen bezoek je meerdere eilanden tijdens een zomervakantie. De Griekse eilanden zijn vaak goed verbonden met elkaar middels een bootverbinding. Verschillende eilanden zijn niet al te groot, waardoor je binnen drie of vier dagen het hele eiland goed kunt verkennen. Na een aantal dagen ga je door naar het volgende eiland, en zo kun je in twee weken gemakkelijk drie eilanden bezoeken. Onze tip; bezoek de eilanden Santorini, Naxos en Mykonos in een reis en je hebt een vakantie om nooit te vergeten.

Populaire accommodaties in Griekenland