Weetjes en informatie over een vliegvakantie

vliegen vakantie

Het vliegtuig pakken om op vakantie te gaan is misschien wel een van de fijnste manieren om op je eindbestemming te komen. Niet alleen is vliegen de snelste manier maar kan het soms ook goedkoper zijn. Als je nog nooit hebt gevlogen kan het soms wel spannend zijn. Maak je, je een beetje zorgen over je eerste vliegvakantie en weet je niet zo goed wat je kan verwachten. Dan kan dit artikel je daarbij helpen.

Handige tips voor het boeken van een vlucht

Een vlucht boeken is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een creditcard (soms niet eens!) en een idee. Op de website van Skyscanner kan je heel gemakkelijk vluchten en prijzen met elkaar vergelijken. Wil je geld besparen dan kan je voor een langere vlucht kiezen. Bij de goedkope vliegtuigmaatschappijen wordt er vaak gevraagd of je wil betalen voor een stoel. Doe dit niet! Bij het inchecken kom je er vaak achter dat je uiteindelijk toch naast elkaar zit. Hartstikke zonde als je in eerste instantie daarvoor hebt betaald.

Beste manier om te reizen naar het vliegveld

Als je gaat vliegen wordt er vaak aangeraden om 2 tot 3 uur van te voren op het vliegveld aanwezig te zijn. Wij raden aan om dit ook zeer zeker te doen. Ga er daarom altijd vanuit dat je ruim van te voren uit huis vertrekt zodat je alle tijd hebt op het vliegveld. Meestal kunnen er frustraties ontstaan op de weg naar het vliegveld. Zorg er daarom voor dat je ruim van te voren kijkt of er geen files zijn op de weg of dat een trein is uitgevallen. Laat je, je auto achter op het vliegveld regel dat dan van te voren via Schiphol parking.

Wat te doen op het vliegveld

Als je eenmaal bent ingecheckt en door de douane bent geweest kan je eindelijk ontspannen. Heb je voldoende tijd neem dan een kijkje in de winkels of ga een hapje eten. Zorg er wel voor dat je op tijd bij de gate bent zodat je niet je vlucht mist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *