Op vakantie in eigen land: het stadje Elburg

vakantie elburg

Elburg is een erg mooi stadje wat zich bevindt in de provincie Gelderland. Het is zo’n stadje wat veel mensen vergeten en link laten liggen. Dat is zonde, want het is een erg mooie stad om te bezoeken. In dit artikel vertellen we je welke vijf bezienswaardigheden je in de stad Elburg moet zien.

Zandverhalen

Dit is uniek in heel Nederland. In de stad Elburg vind je een heus zandsculpturen museum. In Scheveningen zie je het een keer per jaar op het zandsculpturen festival, maar in Elburg kun je het altijd bezichtigen. Er wordt een bijbelverhaal vertelt. Dit kun je aan de hand van de beelden in de zandsculpturen zien. Je kunt zien wat er wordt uitgebeeld, ook komen er dingen uit de geschiedenis aanbod. Het Mooie aan dit museum is dat je altijd kunt bezoeken. Het is dus niet weersafhankelijk. Daarnaast is de prijs niet al te hoog waardoor je ook nog naar andere bezienswaardigheden toe kunt.

Museum Elburg

Dit museum moet je zeker een keer bezoeken. Dit museum vertelt je namelijk alles over de geschiedenis van Elburg. Het is gelegen in een oud pand. Het nadeel hieraan is dat het daardoor niet geschikt is voor mindervaliden. Verder beschikt het over een prachtige collectie aan kunst- en voorwerpen en kun je wandelen in de prachtige kloostertuin.

Museum Sjoel Elburg

Het Sjoa Museum in Elburg is zo’n bezienswaardigheid die veel indruk op je maakt. Het beschikt over een prachtige collectie en vertelt je alles over de Joodse geschiedenis van de stad. Het is een museum dat je niet mag overslaan, want het heeft echt een stempel gedrukt op de geschiedenis en het ontstaan van de stad Elburg.

Vischpoort

De Vischpoort is te bezoeken op woensdag- en vrijdagmiddag. Het is de oude toegangspoort van de stad en laat je zien hoe de stad vroeger was. Tip: Naast de Vischpoort zit het voormalig sterrenrestaurant Achter de Poorte . Ga hier zeker even een hapje eten.

Arent Thoe Boecophuis of Stadskasteel Elburg

Dit prachtige 14de eeuwse gebouw is een van de oudste gebouwen van Elburg. Aan de achterzijde zie je nog duidelijk alle verstoringen van de vesting. Daarom ook de naam: ‘Stadskasteel Elburg’. Je kunt er een rondleiding krijgen en alles zien van de geschiedenis van Elburg.​ Ben je enthousiast geworden en wil je graag overnachten in Elburg? Dat kan in het enige hotel van Elburg. Een prachtige boutique hotel met een super gezellig stadscafé waar je ook nog eens heerlijk kunt ontbijten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *