Op vakantie gaan zonder een credit card, is dat slim?

creditcard vakantie

Ga je binnenkort op vakantie en twijfel je of het handig is om een creditcard aan te schaffen? Dan kan dit artikel wel eens handig zijn om te lezen. Je hebt het misschien al eerder gehoord dat mensen vaak niet zonder creditcard op vakantie gaan. Maar als je rond de 20 bent, is het misschien niet verstandig om een creditcard aan te schaffen. Een creditcard kan je in de verleiding brengen om meer uit te geven dan je eigenlijk hebt. Toch kan een creditcard wel handig zijn, lees de voordelen hieronder.

Waarvoor kan een creditcard gebruikt worden

Op bepaalde boekingswebsites zoals Expedia en Booking.com is het niet mogelijk om een hotel te reserveren zonder creditcard. Ook is het niet altijd mogelijk om een vlucht te betalen met iDeal. Om deze reden kan een creditcard zeker handig zijn, want anders kan je helemaal niet op vakantie gaan. Gelukkig kan dit ook vaak geregeld worden met een prepaid creditcard, hier zitten veel minder risico’s aan verbonden. Een andere reden is dat een creditcard bijna overal wordt geaccepteerd en dat het in noodgevallen handig kan zijn om (extra) geld te hebben. En ten slotte zijn alle aankopen die je doet verzekerd met een creditcard. Schaf gratis een creditcard aan op de website van Welkecreditcard.nl.

Een vakantie in Europa

Waren de bovengenoemde redenen niet overtuigend genoeg en twijfel je nog over de aanschaf van een creditcard? Dan is het goed om stil te staan voor welke soort vakanties een creditcard echt nodig is. Als je op vakantie gaat in Europa is de kans groot dat je overal met de cash kan betalen en gewoon kan pinnen. Ga je op vakantie buiten Europa dan is het goed om je te verdiepen in de betalingsmogelijkheden van het land. Verder lopen veel Europese landen nog achter qua betalingsmogelijkheden en is het beter om cash mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *