Antwerpen, ideale stad voor een leuke citytrip

centraal station antwerpen

Wie op zoek is naar een leuke bestemming voor een citytrip, gaan al snel kijken naar steden waar je tegen een goedkoop tarief naar toe kunt vliegen. Maar ook zonder het vliegtuig kun je naar de mooiste steden, zoals het Belgische Antwerpen. Antwerpen is een prachtige stad, bevat een aantal zeer indrukwekkende bezienswaardigheden en is daarnaast een hele leuke stad om te bezoeken. Bovendien is Antwerpen vanuit Nederland goed te bereiken, zo ben je vanuit Utrecht binnen anderhalf uur met de auto in deze Belgische havenstad. Wij zetten de leukste bezienswaardigheden van Antwerpen voor je op een rij.

De oude binnenstad

De oude binnenstad van Antwerpen is een plek die je niet mag overslaan als je in deze stad bent. Deze historische binnenstad kent veel prachtige plekjes, zoals de Grote Markt, het Steen en de Bourla. Bovendien kom je in de binnenstad ook vele gezellige pleinen en terrassen tegen, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Wil je echt alle bijzondere plekjes van deze stad zien, dan is het aan te raden om een wandeltocht onder leiding van een gids te doen. Hij of zij laat je alle plekjes zien je niet zomaar iedere toerist gevonden krijgt, maar wel enorm de moeite waard zijn.

Onze Lieve Vrouwenkathedraal

Deze prachtige kerk is één van de kenmerkende gebouwen van de stad Antwerpen. Dit indrukwekkende bouwwerk is maar liefst 123 meter hoog en is het trotse middelpunt van de stad. Niet alleen de buitenkant van de kathedraal is mooi om te zien, binnen lijkt het ook op één groot kunstwerk. Neem daarom zeker ook even de tijd om binnen te gaan kijken. Onder andere vindt je hier een aantal werken van de beroemde schilder Peter Paul Rubens.

Centraal Station

Vrijwel elke grote stad in Europa heeft een groot treinstation, maar die van Antwerpen is wel erg bijzonder. Het wordt gezien als een van de mooiste treinstations van heel Europa. Dit prachtige, grote, stenen gebouw heeft een enorme glazen koepel en het station is onderverdeeld in verschillende niveaus. Een bezoek aan Antwerpen is niet compleet zonder een bezoek aan het Centraal Station.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Elektricien Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *