3 dingen die je niet mag vergeten op vakantie

paspoort

Iedereen kent het wel, een beetje stress voorafgaand aan je zomervakantie. Je bent druk bezig met het inpakken van je koffer en je denkt goed na of je niets vergeten bent. Toch zijn er een aantal dingen die men relatief vaak vergeet, waar je pas op vakantie achter komt. Wij benoemen daarom graag een aantal zaken die je niet mag vergeten als je op vakantie gaat.

Paspoort of identiteitsbewijs

Misschien wel het belangrijkste van de hele vakantie, je paspoort. Als je gaat vliegen kun je niet zonder je paspoort. Op luchthavens wordt namelijk streng gecontroleerd op je paspoort, en zonder het document kom je niet langs de douane. Wat je ook allemaal inpakt, zorg ervoor dat je paspoort erbij zit. Voor een aantal landen, voornamelijk buiten Europa, geldt ook dat je een geldig visum moet aanvragen om het land in te komen. Zorg ervoor dat je dit voorafgaand aan je vakantie geregeld hebt. Gelukkig kun je online een visum aanvragen voor vrijwel elk land.

Reisdocumenten

Als je op vakantie gaat, krijg je vooraf vaak een bevestiging van je reisaanbieder. Daarbij krijg je ook vouchers en tickets voor bijvoorbeeld de transfer van de luchthaven naar je hotel of de tickets voor eventuele excursies die je geboekt hebt. Omdat je hier vooraf al voor betaald hebt, is deze voucher of ticket ook meteen je betaalbewijs. Zorg er dus voor dat je deze uitprint en meeneemt als je op reis gaat.

Iets om de tijd te doden

Je gaat tijdens je vakantie een keer een moment meemaken dat je even moet wachten. Bijvoorbeeld als je in het vliegtuig zit, als je moet wachten op de bus of wanneer je in het hotel moet wachten totdat je wordt opgehaald voor een excursie. Zorg er voor dat je altijd iets bij hebt om de tijd mee te doden. Denk hierbij aan een boek, een tijdschrift, een tablet of ander leesmateriaal. Zo duurt het wachten minder lang en kun je snel weer gaan genieten van de leuke dingen.

Welke dingen wil jij absoluut niet vergeten tijdens je zomervakantie? Laat in de reacties weten wat jij belangrijk vindt om sowieso mee te nemen op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *